Mauiva Aircruise West USA


Studiereis Aircruise West Amerika

Zondag 09/10/2011

Vandaag is het zover. Eindelijk wordt mijn eerste reis naar de Verenigde Staten werkelijkheid. En meteen mag ik een nieuw product gaan testen: de Aircruise!!!

Sinds juni 2011 wordt door Mauiva de Aircruise, ofwel rondreizen per privéjet, verkocht (www.mauiva.com), de ideale manier om in korte tijd heel veel van Amerika te ontdekken.

Per KLM vliegen we van Amsterdam naar Los Angeles. Aangekomen in Los Angeles wacht ons een luxe limotransfer (www.itslimo.com) naar hotel Sheraton Downtown Los Angeles.

Snel zetten we de spullen op onze kamer en gaan met de taxi naar Bikes and Hikes, de nummer 1 attractie van ‘things to do’ in Hollywood (www.bikesandhikesla.com). Hier worden we opgewacht door Danny Roman. We maken samen met de gids een leuke fietstour door Hollywood en zien o.a Walk of Fame, Roosevelt Hotel, Paramount Pictures en CBS Studios, Hollywood Forever cemetery en Larchmont Village. Het is een ideale en leuke manier om Hollywood te ontdekken.

Maandag 10/10/2011

Vandaag gaat het van start, de Aircruise!!!  We worden opgehaald met de bus en naar het vliegveld gebracht. De bus stopt naast het vliegtuig. Wat een luxe.

We vliegen van Los Angeles naar Monterey, waar de bus alweer klaar staat voor ons. Deze brengt ons naar Fisherman’s Wharf, waar we walvissen gaan spotten. We zien veel zeeleeuwen en dolfijnen. En zodra we verder het water op zijn, laten de walvissen zich gelukkig ook zien. Ontzettend mooi.

Na het spotten van de walvissen vervolgen we met de bus onze reis. We rijden via de mooie 17-Mile Drive, waar we van de mooiste uitzichten genieten, naar Carmel by the Sea.

Onderweg vertelt onze chauffeur Dan over de geschiedenis van de 17-Mile Drive. De 17-Mile Drive leidt ons langs de prachtige kustlijn en meest spectaculaire herenhuizen, villa’s en resorts. Dan vertelt ons ook waar welke beroemdheden wonen of hebben gewoond. Aangekomen in Carmel by the Sea wandelen we door dit mooie plaatsje. Er zijn vele leuke winkeltjes, kunstgalerijen en restaurantjes, en het ligt zoals de naam al zegt direct aan zee. Het leuke van dit plaatsje is dat er geen enkele keten te vinden is. Dus geen Subway of Starbucks.

Na het bezoek aan Carmel by the Sea keren we terug naar Monterey waar we genieten van het diner. De overnachting vindt plaats in het mooie hotel Hyatt Regency Monterey Del Monte.

Dinsdag 11/10/2011

Vandaag vliegen we naar San Francisco.

Met de bus maken we een tour door de stad. We zien onder andere Lombard Street ('de bochtigste straat ter wereld’), Capitol Hill, Chinatown, Little Italy en Victorian Houses op Alamo Square met een prachtig uitzicht over de stad.

In de middag volgt het hoogtepunt: Alcatraz Island.

We doen de 1 uur durende audiotour. Deze brengt de geschiedenis tot leven door de echte stemmen van oude gevangenen en gevangenbewaarders die vertellen over o.a. de ontsnappingspoging, battle of 46 en voedselrellen te laten horen. Op deze manier horen we de beide kanten van het leven op Alcatraz eiland.

Wanneer je in San Francisco bent, is dit een attractie die je gewoonweg niet mag missen. De komende 2 nachten overnachten we in hotel Hilton San Francisco Fisherman's Wharf.

Woensdag 12/10/2011

Vandaag starten we met een route via Russian Hill, Japan Town en het Golden Gate Park naar de beroemde Golden Gate Bridge. We hebben erg veel geluk. Vaak is de brug gehuld in een mistlaag, maar vandaag is deze in zijn volle glorie te zien. Geweldig.

Na een fotostop rijden we door naar Muir Woods waar we de redwoods kunnen bewonderen. Deze bomen zijn 60 meter of langer. Muir Woods ligt op ca 20 kilometer ten noorden van de Golden Gate Bridge.

We vervolgen onze route naar Sausalito, waar we een paar uurtjes van de heerlijke zon kunnen genieten. Vanuit het park hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van San Francisco, de baai van San Francisco en Alcatraz Island. Sausalito zelf beschikt over vele leuke boetiekjes en leuke restaurantjes.

Vervolgens gaan we naar Sonoma, een klein dorpje in Mexicaanse stijl. De route naar Sonoma leidt ons door een mooie, groene omgeving met vele wijngaarden. We genieten van een rondleiding door de wijnfabriek Sebastiani en laten ons de wijnen tijdens de wijnproeverij goed smaken.

Vanuit Sonoma gaan we terug naar San Francisco en is er een einde gekomen aan dag 3 van de Aircruise.

Donderdag 13/10/2011

Vandaag verlaten we San Francisco. We vliegen naar Fresno. In Fresno aangekomen start onze route naar Yosemite National Park. De eerste stop is Mariposa Grove waar we de immense sequoia bomen kunnen bewonderen. Hierna stoppen we achtereenvolgens bij de uitkijkpunten El Capitan, Half Dome and Bridalveil Fall. Bij de laatste stop, the Valley, maken we een mooie wandeling naar de Lower Yosemite Falls. Wat een prachtige uitzichten! Helaas zit het er na de wandeling al weer op. We keren terug naar

Fresno, maar niet voordat we hebben genoten van een heerlijk diner op een ranch. Vanavond slapen we in Hilton Garden Inn Clovis hotel.

Vrijdag 14/10/2011

Vandaag een rustige start.

Het vertrek naar Las Vegas is pas om 11.00 uur. We landen met onze privéjet zo ongeveer naast de befaamde Strip. Hierdoor hebben we vanuit het vliegtuig een leuk uitzicht.

Rond het middaguur zijn we in Las Vegas. We rijden meteen door naar het hotel, waar we de komende 2 nachten verblijven: het Luxor Hotel.

We hebben nu een uurtje de tijd om te lunchen, want na de lunch gaan we naar de Hooverdam. Hier krijgen we een rondleiding. Erg indrukwekkend. Terug in Las Vegas hebben we even de tijd om ons op te frissen en te gaan eten. Daarna worden we met de bus naar het Venetian hotel gebracht; daar begint om 22.00 uur de show van The Blue Man Group. Omdat de trip naar Bryce Canyon, vanwege veiligheidsvoorschriften, uit het programma is gehaald, wordt deze show als alternatief aangeboden. Het is een hele leuke humoristische show en iedereen geniet ervan. Na de show kunnen we met de bus terug naar het hotel. Met een aantal besluiten we dit niet te doen, maar om lopend over de Strip terug te gaan. Zo kunnen we volop van Las Vegas genieten.

Zaterdag 15/10/2011

We beginnen de dag met een rondrit door Las Vegas. De route gaat over de Strip naar Old Las Vegas waar we Fremont Street kunnen bekijken. Vanaf hier gaat de route over de andere kant van de Strip weer terug. Onderweg zien we ook de welbekende wedding chapels. Heel leuk om dit allemaal te zien. Tijdens de rondrit wordt er een paar keer gestopt, zodat we rustig rond kunnen kijken in de winkels, hotels en casino's.

In de middag staat een tocht per vliegtuig naar de Grand Canyon gepland. We zijn de dag vooraf al gewaarschuwd dat het een turbulente vlucht zal zijn. En dit is ook het geval. Gelukkig duurt de vlucht maar een klein uurtje. Als we aan de grond staan, rijden we door naar de IMAX bioscoop waar we een mooie film te zien krijgen over de Grand Canyon. Na de film rijden we naar 2 verschillende uitkijkpunten, waar we de prachtige uitzichten over de Canyon kunnen aanschouwen.

De terugvlucht is gelukkig een stuk minder turbulent. Bij aankomst in Las Vegas gaan we ons opfrissen voor het diner waarvan we gaan genieten in het Mandalay Bay hotel. Na het diner is er niets meer gepland en kan iedereen gaan doen wat hij/zij graag wil.

Ik kies ervoor om samen met 2 reisgenoten naar de show Sirens of TI bij hotel Treasure Island te gaan kijken. Dit is een hele leuke piratenshow met een zinkend schip

(http://www.treasureisland.com/shows/sirens_of_ti.aspx).

Vanaf hier lopen we door naar het Bellagio hotel waar elk kwartier een fonteinenshow te zien is. Dit is iets wat je niet mag missen, als je in Las Vegas bent (http://www.bellagio.com/amenities/fountains-of-bellagio.aspx). Vervolgens gaan we naar hotel New York New York waar we wat gaan drinken in de Coyote Ugly bar.

Zondag 16/10/2011

Vandaag is er geen programma. Er is voor ieder wat wils: winkelen, zwemmen of de stad bekijken, het kan allemaal. Samen met een aantal anderen ga ik winkelen in het Las Vegas Premium Outlet Center North. Na het winkelen neem ik nog snel een kijkje in het Bellagio hotel. Helaas hebben we nog maar weinig tijd en kan ik alleen de lobby bekijken. Maar het is de moeite waard. De lobby is omgetoverd in herfstige sferen. Er staat zelfs een “pratende” boom en het staat er vol kleurige bloemen.

Om 18.30 uur vertrekt onze vlucht naar Los Angeles. De laatste vlucht alweer van de Aircruise.

Vanaf Los Angeles worden we bij hotel Sheraton Downtown afgezet waar we afscheid nemen van onze reisgenoten. Vanaf hier gaat ieder weer zijn eigen weg. Wij vertrekken met de transfer van Itslimo naar het Huntley Hotel in Santa Monica.

Maandag 17/10/2011

De dag start met een rondleiding door het Huntley Hotel gevolgd door een heerlijk ontbijt. Elisa Dadian, director of Corporate Sales vergezelt ons en vertelt ons over het hotel en Santa Monica. Het Huntley hotel is een erg mooi, chique boetiekhotel met een ideale ligging dichtbij het strand en Third Street. Third Street is een mooie winkelpromenade met leuke winkels en restaurants.

Na het ontbijt worden we door door 2 dames van Visit Santa Monica opgehaald en naar Pedalornot gebracht (www.pedalornot.net). Hier staan Barb en Stephen ons al op te wachten om ons per elektrische fiets door Santa Monica te leiden. Een erg leuke manier om Santa Monica te leren kennen.

 

Na de fietstocht gaan we naar het Sheraton Delfina hotel voor een rondleiding en een lunch. Hier worden we rondgeleid door Beth Hansler, de Group Sales Manager. Sheraton Delfina is een mooi, net hotel, dichtbij het strand gelegen. Dit jaar worden alle kamers nog gerenoveerd.

Na de lunch hebben we nog wat vrije tijd. We spreken af elkaar allemaal om 20.00 uur te ontmoeten om de laatste avond samen door te brengen. Met 2 reisgenoten ga ik richting Montana Avenue en wandelen we via een mooie woonwijk, waar ook een aantal beroemdheden wonen, richting het strand. Via het strand lopen we naar de Santa Monica Pier. Hier gaan we nog het reuzenrad in. Helaas is het vandaag erg mistig en hebben we beperkt zicht. ‘s Avonds gaan we naar Third Street om in een van de restaurantjes samen wat te eten. Het is een erg gezellige straat waar ook muzikanten aan het spelen/zingen zijn. Na het eten gaan we terug naar het hotel voor onze laatste nacht in het Huntley hotel.

Dinsdag 18/10/2011

Helaas, het einde van de studiereis alweer.

Om 11.00 uur hebben we een transfer naar de luchthaven van Los Angeles. Om 14.00 uur vliegen we per KLM weer terug naar Amsterdam. Al met al was het een geweldige ervaring. In korte tijd heb ik een mooie indruk gekregen van een deel van de Verenigde Staten. Ik heb er erg van genoten en zal zeker nog eens terug gaan om dit mooie stuk en de rest van de Verenigde Staten beter te leren kennen.